• Novinky

          • "Cirkus" v ŠKD

            Doslova „cirkus“ v ŠKD. Deti v Školskom klube detí navštívil dňa 19. apríla 2024 so svojou kruhovou šou žonglér Alex. Kruhová preto, lebo všetky pomôcky boli kruhové, guľaté alebo sa s nimi dali robiť/tvoriť kruhové pohyby. Najskôr žonglér Alex predviedol niečo zo svojho umenia a potom si deti v rámci rôznych hier tieto kúsky vyskúšali. Zistili, že nebolo to také jednoduché, ako to vyzeralo. Deti sa tiež naučili, že na osvojenie si ukázaných činností treba byť trpezlivý a veľa trénovať. No a záver samozrejme patril žonglérskej diskotéke. Ďakujeme, že sme mohli v ŠKD zažiť poriadny „cirkus“.

          • ARAKOVO

            Ešte dňa 22. apríla 2024 sme zažili naozaj výnimočné chvíle vďaka chovateľom exotického vtáctva – ARAKOVA z Bojníc ( https://www.arakovo.sk/ ). Išlo o naozajstný dotyk prírody, pretože žiaci všetkých ročníkov sa dozvedeli nielen niečo nové o chove a pôvode exotických vtákov, najmä papagájov, ale boli s nimi aj v priamom kontakte. Doslova mali papagájov, Ary, Kakadu alebo Zobákorožca na hlave, ramene alebo si ich mohli vyskúšať kŕmiť. Títo naši okrídlení „kamaráti“ mali naozaj svoju „osobnosť“ a žiakom sa táto aktivita veľmi páčila. Ďakujeme pánovi riaditeľovi Jožkovi Hlavatému za vybavenie tejto aktivity a ďakujeme tiež všetkým, ktorí pomohli našich žiakov niečo nové zažiť a naučiť.

            pozn. Prosíme žiakov 7. triedy, aby nám doručili fotografie z tejto aktivity a žiakov 9. triedy, aby nám poslali viac fotiek. Ďakujeme.

            Žiaci 1. triedy

            Žiaci 2. triedy

            Žiaci 3. triedy

            Žiaci 4. triedy

            Žiaci 5. triedy

            Žiaci 6. triedy

            Žiaci 8. triedy

            Žiaci 9. triedy

          • Školský E-SHOP znovu otvorený!

            Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu. Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia plnú mikín, tričiek, ruksakov, čapíc a ďalších kúskov so školským logom, o ktorom ste sami rozhodli svojím hlasovaním. E-shop je znovu otvorený a tentokrát s nižšími cenami pri väčšine produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/czsbos/.

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 28.5.   

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

          • ♥ Pre mamičky ♥

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento školský rok si Deň matiek pripomíname dnes v nedeľu 12. mája 2024. Deň matiek je pre nás špeciálny čas povedať všetkým našim mamám, ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im vďačnosť za všetko, čo pre nás, svoje deti, robia každý jeden deň.

            Milé mamičky, prijmite teda od žiakov, žiačok, všetkých zamestnancov Cirkevnej základnej školy Žofie Bosniakovej blahoželanie k Vášmu sviatku a vďaku za Vaše úžasné deti.

            Nezabudnite milé mamičky a všetky rodiny, že si pre Vás žiaci všetkých ročníkov pripravili slávnostnú akadémiu pod názvom "Zídení ako rodina", ktorá sa uskutoční dňa 15. mája 2024 o 16:00 v Soaré v Šuranoch (podujatie sa realizuje s finančnou podporou mesta Šurany).

             

            Všetci ste srdečne pozvaní.

            ________________________________________________________________

            Fotogaléria: Žiaci ŠKD vyrábali malý darček pre svoje mamičky.

          • Vzdelávanie pedagógov - nová kurikulárna reforma

            V rámci príprav na novú kurikulárnu reformu sa náš školský tím znova vzdelával. S nadšením a usilovne sme pracovali na tvorbe vízie, strategických cieľov a rámcového učebného plánu našej katolíckej školy. Máme radosť, že sa posúvame ďalej, upevňujeme naše spoločenstvo a spolupodieľame sa na zmene, ktorá je v oblasti školstva 21. storočia nevyhnutná. Touto cestou ďakujeme našej pani lektorke Silvii Szaboovej z RCPU (Regionálne centrum podpory učiteľov) v Nových Zámkoch, ako aj rodičom našich žiakov za podporu.

          • Matematický klokan - vyhodnotenie

            V nadväznosti na predchádzajúci článok zo dňa 16. apríla 2024 t. j. Matematický klokan dopĺňame informácie o vyhodnotení.

            __________________________________________

            Veľmi sa tešíme z výsledkovej listiny riešiteľov Matematického klokana, pretože na nej máme žiakov, ktorí sú úspešní riešitelia. Dosiahli, tak najlepšie výsledky zo všetkých súťažiach z našej katolíckej školy:

            1. stupeň:

            • Melisa Ruschková
            • Lujza Janeková
            • Nikolas Mráz

            2. stupeň:

            • Nikolas Klobučník
            • Margaréta Švecová
            • Tomáš Guláš
            • Marko Mráz
            • Jakub Škanda

            Gratulujeme všetkým úspešným riešiteľom a samozrejme aj všetkým súťažiacim. Držíme vám palce do ďalších školských súťaží a predmetových olympiád. Nech vám to počíta a logicky myslí.

          • Nová školská kuchynka

            Učíme sa pre život. A ak chceme prežiť, tak musíme aj jesť. Ak chceme jesť, je dobré, ak si niečo vieme aj pripraviť. Aby sme sa tomu mohli naučiť aj v škole, potrebujeme na to vhodné vybavenie. My už také máme a budeme ho aj využívať. Predstavujeme Vám novú školskú kuchynku.

          • Detská atletika - školský krúžok v ŠKD

            Školský klub detí v rámci tematickej oblasti výchovy – Zdravie a subjektívna pohoda realizuje po celý školský rok 2023/2024 (pravidelne aj minulé školské roky) krúžok pod názvom Detská atletika. Deti po vedením pani družinárok Foltanovičovej, Hlinkovej a Dobrovodskej navštevujú každú stredu telocvičňu pri gymnáziu v Šuranoch. Naša škola takto cez rôzne aktivity zabezpečuje pravidelný pohyb aj pre deti v ŠKD nad rámec rozvrhu. Veľmi sa tešíme z pohybu a radosti našich najmenších žiakov.

            Taktiež srdečne pozývame do tohto školského krúžku aj deti, ktoré chodia domov hneď po vyučovaní.

          • Prváci v akcii

            Prváci nám ešte k prechádzajúcemu článku poslali pár fotografií, kde sa Vám chceli predstaviť doslova v „akcii“. Sú snaživí, šikovní a majú veľmi radi matematiku, kde využívajú s triednou pani učiteľkou rôzne aktívne metódy na výučbu tohto veľmi dôležitého školského predmetu.

          • Exkurzia - ČOV Šurany

            Počas mesiaca apríl sa žiaci 7. ročníka zúčastnili exkurzie do ČOV (čistička odpadových vôd) v Šuranoch. Zoznámili sa s mechanickým a chemickým čistením odpadových vôd zo Šurian a okolitých dedín. Voda = život, tak nezabúdajme sa aj o ňu starať po jej znečistení samotným človekom. Bez vody predsa nevydržíme dlhšie ako 3 dni.