• Novinky

          • Jasličková slávnosť 2023

            Jasličkové slávnosti a pobožnosti sú neodmysliteľnou súčasťou každého adventného obdobia a duchovných príprav na slávenie Vianoc. Jednu takúto slávnosť si pripravili aj žiaci našej katolíckej školy tesne pred ukončením riadneho vyučovania v tomto kalendárnom roku. Vo farskom kostole sv. Štefana Prvomučeníka nám zaspievali vianočné koledy, zarecitovali básne s vianočnou tematikou ale hlavne ukázali ako prišiel medzi nás Spasiteľ sveta. Ďakujeme všetkým vyučujúcim za prípravu detí a nácvik jasličkovej slávnosti, ktorá bola krásnou a dôstojnou bodkou na záver vyučovania.

            Prajeme Vám všetkým požehnané Vianočné sviatky a úspešný štart do nového roka 2024.

          • Podpora pomáhajúcich profesií 3 - POP3

            Naša katolícka škola sa zapája do mnohých projektov. Jedným z nich je aj národný projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3 t. j. POP 3. Národný projekt POP je zameraný na financovanie podporných profesií v školstve a je financovaný zo zdrojov Európskej únie. Tento projekt pomáha udržiavať pozície školských podporných tímov, pedagogických asistentov, pomocných vychovávateľov v materských, základných a stredných školách, ako aj školských digitálnych koordinátorov. Tešíme sa, že Cirkevná základná škola Žofie Bosniakovej v Šuranoch je súčasťou POP 3. Ďakujeme.

          • Červené stužky

            1.december  je svetovým dňom boja proti AIDS a červené stužky sú symbolom solidarity s ľuďmi žijúcimi s týmto nevyliečiteľným ochorením. Naša škola sa každoročne zapája do tejto kampane a podporuje tak vzdelanosť a informovanosť mladých ľudí o ochrane zdravia a o prínose Slovenskej katolíckej charity v afrických krajinách, ktoré sú týmto ochorením najviac postihnuté. Žiaci 7., 8. a 9. ročníka absolvovali prednášku na danú tému pod záštitou Slovenského Červeného kríža a 1. decembra si spolu s vyučujúcimi pripli červenú stužku.

            Nie je nám to jedno!

          • Svätý Mikuláš 2023

            A príde toho 6. decembra svätý Mikuláš? Tak túto otázku si v tento včerajší deň položilo snáď každé dieťa, ale určite aj dospelý človek. Za Cirkevnú základnú školu Žofie Bosniakovej v Šuranoch môžeme odpovedať: "Áno, svätý Mikuláš prišiel dnes aj na našu školu." Nezabudol so sebou priniesť aj svojich verných pomocníkov anjelikov i čertov, ktorí primerane "vyplatili" nespratníkov v jednotlivých triedach za ich nezbednosti a neslušné správanie. Mikuláš následne odmenil sladkými balíčkami všetkých našich žiakov z 1. a 2. stupňa za celoročnú snahu i zamestnancov školy za ich obetavú prácu pre mládež. Nechýbali šťastné detské tváre, ale aj zhrozené výrazy tých, čo neposlúchali a hrýzlo ich svedomie. Nakoniec však všetko dobre dopadlo a Mikuláš odchádzal veľmi spokojný. Jeho ďalšie kroky smerovali do DSS Lipka v obci Lipová, kde sladkými balíčkami odmenil tých, ktorí to niekedy potrebujú viac ako my ostatní resp. svätý Mikuláš so sebou priniesol radosť, pokoj a dobrú náladu, čo sú hlavné posolstvá nielen 6. decembra, ale aj celého adventného obdobia. Vo večerných hodinách náš školský svätý Mikuláš ešte odmenil všetky deti na námestí, pretože sme v spolupráci s mestom Šurany chceli pomôcť dôstojne obdarovať, čo najviac detí. V závere, by sme sa chceli poďakovať Rodičovskému spoločenstvu a zamestnancom školy za prípravu bohatých mikulášskych balíčkov a všetkým, čo sa akýmkoľvek spôsobom spolupodieľali na peknom priebehu mikulášskeho dňa. Ďakujeme a vidíme sa o rok.

          • Advent a požehnanie adventných vencov

            Prvou decembrovou nedeľou sme vstúpili do adventného obdobia. Adventné vence, ktoré vyrobili naši šikovní žiaci spolu so svojimi pedagógmi, či rodičmi boli posvätené pánom kaplánom. Stali sa tak dôležitým miestom pre spoločnú modlitbu. Pamätajme, že Advent je obdobím prípravy na najkrajšie sviatky roka, a preto pripravujme svoje srdcia na príchod Spasiteľa.

            Pripravme cestu Pánovi.

          • Adventné tvorivé popoludnie

            V prvý deň posledného mesiaca tohto kalendárneho roka 2023 sa našimi školskými chodbami niesla nádherná vôňa medu, pečených oblátok, vareného punču, čerstvých medovníkov, ale aj ihličia. Na pôde Cirkevnej základnej školy Žofie Bosniakovej sa uskutočnili tzv. Adventné tvorivé dielne plné šikovných a kreatívnych rúk.

            Veľmi sa tešíme, že mnohí z Vás t. j. rodičia, starí rodičia, žiaci, ale aj bývalí absolventi prijali pozvanie a začali „nasávať“ prvé momenty predvianočného obdobia v kruhu školského spoločenstva našej katolíckej školy.

            Ďakujeme, že ste prišli a veríme, že ste sa cítili príjemne.

            Všetkým Vám prajeme požehnané adventné obdobie.