• Novinky

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

            Účasť:

            1. stupeň - 35 žiakov

            2. stupeň - 18 žiakov

            Výsledková listina:

            1. žiaci so 100% úspešnosťou - Jarko Stejskal, Nelka Poláková, Lujza Janeková a Simonka Bóriková

            2. úspešní riešitelia za 1. stupeň - Nikolas Klobučník, Lucas Sládkovič, Šimon Švec, Emma Taligová, Paula Cagáňová

            3. úspešní riešitelia za 2. stupeň - Barbora Turzová, Nataška Dinková

            Všetkým riešiteľom a aj oceneným žiakom srdečne gratulujeme.

        • Škola v prírode - Stará Myjava (1. stupeň)
          • Škola v prírode - Stará Myjava (1. stupeň)

            Milý pán riaditeľ,

            pozdravujeme Vás zo školy v prírode. Máme sa tu výborne. Jazdíme na motokárach, chytáme ryby, strieľame z luku, športujeme, tancujeme, chodíme do prírody a trošku sa učíme. Tešia sa na Vás Vaši druháci, tretiaci, štvrtáci, jeden prvák a pani učiteľky.

            15. júna 2022, Stará Myjava

            ______________________________________________________________

            Tak takýto nádherný list a veľké množstvo fotografií sme obdržali ešte v polke júna, kedy žiaci 1. stupňa (konkrétne druháci, tretiaci, štvrtáci a jeden prvák) absolvovali perfektnú a nezabudnuteľnú školu v prírode. Sme veľmi radi, že sa vám všetkým páčilo a pani učiteľkám z celého srdca ĎAKUJEME za organizáciu školy v prírode a každodennú starostlivosť o našich žiakov.

        • Exkurzia AE Mochovce
          • Exkurzia AE Mochovce

            V priebehu júna žiaci 8., 9.A a 9.B triedy navštívili v rámci vyučovacích hodín chémie a fyziky atómovú elektráreň Mochovce. Na základe nadobudnutých vedomostí si v praxi upevnili ako pracuje jadrový reaktor, akým spôsobom sa vyrába elektrická energia alebo ako sa dá ekologicky správať pri výrobe energie z jadra. Nechýbali tiež nové pojmy a informácie ako napríklad, čo je to úhlíková stopa alebo koľko energie a z akých zdrojov vyrába Slovenská republika. Je naozaj dôležité, aby žiaci naživo videli, čo sa učia v školských laviciach, a preto Cirkevná základná škola Žofie Bosniakovej v Šuranoch organizuje práve také aktivity, ktoré našich žiakov posunú v ich vedomostiach, zručnostiach a návykoch ďalej.

        • MDD na našej škole
          • MDD na našej škole

            Medzinárodný deň detí sme si 1. júna 2022 pripomenuli na našej katolíckej škole časom, ktorý sme strávili spoločne so žiakmi. Ako triedni učitelia sme si pripravili pre deti bohatý program ako napríklad športové hry a stanovištia, grilovanie a opekanie chutného mäska, kolektívne hry, rôzne vychádzky do prírody alebo sme si len tak vyrazili do Nitry. Najdôležitejšie však bolo na celom dni to, že sme si oddýchli od stereotypu každodenného vyučovania a voľný čas sme venovali našim žiakom a triednym kolektívom.

        • Testovanie 5 2022
          • Testovanie 5 2022

            Testovanie 5 tzv. T-5 zo Slovenského jazyka a Matematiky sa konalo 18. mája 2022. Zúčastnilo sa ho 20 našich šikovných piatakov. Po dôkladnej príprave sa s veľkým sústredením pustili do riešenia všetkých úloh. Testovanie už majú piataci za sebou a teraz už len čakajú na oficiálne výsledky, ktoré budú zverejnené do 17. júna 2022.

        • Projektová angličtina
          • Projektová angličtina

            Žiaci 5. ročníka si na hodine Anglického jazyka vyskúšali, aké náročné je byť módnym návrhárom. Svoj talent využili naplno a ich krásne modely bez problémov odprezentovali v anglickom jazyku. Druháci zas predviedli svoju šikovnosť pri zoraďovaní ovocia, zeleniny a sladkostí.